Tips mudah bersalin

Betul ke kalau kerap bersama suami tu dpt mudahkan bersalin? Sekarang 33weeks dah 8 bulan tak bersama suami sebab suami taknak. Dia takut haha. Taktau apa yang ditakutkan 😂 kalau mmg tips tu betul, kita nak paksa suami kita biar membantu kita nanti hehehe semoga semua positif je ya 🥹 #bantujawab #firstmom #bantusharing

6 Các câu trả lời

36w ke atas ok sis..kalo awal nie nnti kang xpasal2 bersalin awal…dlu ank 1st dari 25w lagi suami n saya xmo bersama sbb takut sudah nye berejam dlm labour n doc tnya tak bersama dgn suami ke? saya kata tak sbb takut n doc kata nnt lepas2 nie kalo dh nak dekat2 tu elok bersama dgn suami..senang jalan nak bukak. baru ku tahuuuuu

5mo trước

hahaa itula psl.. pening jgk dbuatnya..

yups betul sis.. tp klau boleh buat time bby matang, 37w .. 33w bersama, jpgi contraction n jln buka bhya jugak takut prem 😁😁 sbb bersama ni ada yg menjadi boleh buka jln, ada yg xjdi .. mcm sy xjdi, xde turun tanda pun 😅😅

sy 8 bulan x bersama. alhamdulillah xyah teran. bby keluar trus. xda contraction tp da overdue 😅nsb baik x induce. rsanya doa parents sbb kasihan dkt ank dia ni. ddk kt rumah mak mertua. hehehe

Dari awal 30w blh dah start kerapkan bersama tpi jgn buang dalam dlu. Doc sy sarankan 36w ke atas bru rajin2 buang dlm 🤭 tpi paling senang, nanti 36w ke atas bykkan berjalan & buat senaman..

paksa aje haha. saya pun dah cakap dari awal kat suami, nanti masuk 30+w kena kerapkan bersama. suruh dia buat mental note sesiap.

Betul sis, air mani suami melembutkan serviks kalau x silap