Kepala baby kt bawah

Betul ke kalau asyik rse nk terkencing atau bersin/batuk ad rasa terkucil tandanya kepala baby dh kt bwh?

9 Các câu trả lời

Saya scan 28 minggu kepala baby kat bawah. Scan 32 minggu pun kepala baby kat bawah cuma belum masuk laluan lagi lah. Saya rasa betul lah kot kalau pundi kencing macam di tekan2 sampai rasa asyik nak terkencing je tu kepala baby kat bawah. Cuma tak dapat nak pastikan 100% 😅

btul.. itu normal..klu pegi kt mk bidan , mak bidan akn puji kedududakn bby da cantik.. klu xnormal dy akn rasa xslesa bila nk bngun or duduk ad rasa nk trberak pun ad.. itu mknanya trlalu bawah.. 😊

saya 29w macamtu jugak... kerap rasa pundi kencing ditekan macam dipaksa kencing, Alhamdulillah scan baru² ni doc cakap kepala baby dh kat bawah, uri pun cantik terletak kat atas

entah la. kadang sya rase mcm tu jgk. rase nk terkencing. rase baby gerak2 dkt bahagian bawah. bersin, batuk xde la.

okla tu sis.. da ke bwh.. jgn bb rotate haru kite nnt. mmg bile bb bergerak kite akn rasa cam nk terkucil. tu normal.

nope ... normal je ..sy dri 28w dah rasa kpla bby kat bawah asyik rsa nak trkncing sbb bby tekan

xpsti,tp mmg sy rsa cm tue juga..dan mmg kpla baby dh kew bawah pn..35w6d..

tk sure lah,kdg2 sy pun rasa mcm tu,sy bru 28weeks..

awak brp weeks ?

2y trước

normal je tu jgn risau.. mmang ibu² nengandung mudah terkucil.. klau kpla bby dh kebawah org akan nmpk perut kita dh turun bnyk & bila checkup kdng misi yg bgtahu bby dh masuk laluan..