Sya pregnant 4weeks aritu scan doktor ckp kantung baby bentuk bujur ada x sapa pengalaman mcm saya..

Berbahaya x utk baby semakin besar dlm kandungan

Sya pregnant 4weeks aritu scan doktor ckp kantung baby bentuk bujur ada x sapa pengalaman mcm saya..
6 Các câu trả lời

Saya pun mcm ni haritu masa scan 5weeks, kantung memanjang kebawah and besar.. tapi tak nampak baby lagi dalam kantung tu, pastu doktor ckp kemungkinan baby kembar, doktor suruh dtg repeat scan 2 mggu lagi.. pastu bila 7weeks scan, ada dah baby tapi 1 je la.. pastu scan repeat 9weeks kantung dah kembang membesar, tak jadi bujur lagi dah.. esok bru nk scan 13weeks pulak.. setakat skarang doktor swasta dgn doktor KK ckp semua normal..

sebaiknya lepas scan tu sis boleh try tanya doc kandungan sis macam mana sama ada normal ataupun ada masalah lain. tapi macam saya kalau lepas scan doc diam tu maknanya kandungan kita okay, tapi kalau ada yg tak okay mesti dia akan explain kat kita. sebab mengenai kandungan ni hanya doc je yang boleh diagnose.

Sy pun mcm nii jgk sis.. Alhamdulillah bby servive.. Awal scan bentuk bulat elok je.. Lepastu syg ada spotting sikit, bila scan semula bentuk bujur mcm sis punya.. Alhamdulillah bby servive.. Skrg 33w+.. Kalau doc xckp apa2, kandungan awk ok laa tuu.. InshaAllah..

10mo trước

terima kasih atas perkongsian sis. sy baru je complete misscarriage 5 hari lepas. skrg tgh berpantang. inshaaAllah mudahan ada rezeki lagi

lega juga ada yg sama spt sya..doctor suruh tunggu 2minggu lgi..mintak baik selamat je kandungan sya ni..

doctor ada ckp pape tak dkt awak berkenaan kantung bujur tu?

ok lagi. follow up je tgk perkembangan bby