Berat ibu turun

Berat saya menurun dari 71kg ke 64kg. Saya bru pregnant 2 bulan. Mcm mana ya , saya tkut baby ada masalah

2 Các câu trả lời

Dah buat checkup ka? If per say checkup baby okay je. Takda masalah. Cuma maybe further into your pregnancy try not to lose more weight la. Maintain je lepas ni. Mcm Sy doktor nk suruh Sy turun berat mcm awk tu, from 70++ to 60++, tpi Sy mmpu maintain je berat.

mcam saya berat turun sbb alahan. masuk trimester ketiga baru berat naik ada selera makan. jangan lupa scan nk tahu berat baby. kalau berat normal, so tkde masalah. cuma nanti kena ambk darah nk tgk takut ada penyakit lain.