kuantiti susu baby 3 bulan

berapa ml susu sepatutnya untuk baby 3 bulan? sebab saya bg 120ml,4scoop susu tapi baby macam xpuas susu... nak bagi lebih takut overfeeding

5 Các câu trả lời

Lain baby lain keperluannya. Saya ada baby girl 4bulan & minum 3.5scoop susu + 3.5oz air dlm 2jam. Saya naikkan kuantiti susu dia sikit2 ikut penerimaan perut bayi. Based pengalaman saya, kalau nampak baby seperti tak puas minum susu mungkin disebabkan dia minum terlalu cepat atau perut kembung. Mungkin sis boleh check condition baby. Atau sis boleh rujuk doktor / nurse untuk nasihat.

bby sy 3bulan bleh mnum smpai 6oz kdg2 4oz paling sikit 2oz 😣 mula2 risau tp bila jmpa dktr pakar dkat private clinic dktr kata normal dan bby bleh mnum max 8oz jadi sya tak risau slpas mdngr

mungkin boleh try kaedah orang putih saya tgk, dia naikkan setengah je dulu..jd bancuh 9oz, lepas tu bahagi 2, yg lebih tu simpan dalam peti.. jadi takdelah terus naik 5oz, baru 4.5oz je..

uish... anak sy masuk 7 month still dgn 4 scoop sis..my suggestion buat sikit2 je....jgn byk trus..

Yup sama, masa dia 4 bulan baru sy naikkan 5oz.