Berapa berat mommy naik sblm dan usia kandungan terkini?

Berapa berat mommy naik ye dgn usia kandungan trkini..? Sy sblm mngndung 61kg..masa 10w naik 66kg..17w naik 68kg..now 21w 70kg..skrg slow skit naik berat bdn..normal ke?

4 Các câu trả lời

saya sbb bmi saya tinggi b4 mengandung, so sy kena kawal makan. tambah pulak ada gdm, kene kawal portion makan. so skrg dah 17w kejap naik kejap turun 😅 mcm maintain je 61kg. turun naik pun skadar 0.2kg

Depends on bmi kita jugak. Kalau underweight/normal, kadar kenaikan berat yg normal: 0.5kg/minggu Dalam sebulan 2kg. Overweight/obese: 0.2-0.4kg/minggu. Kenaikan sebulan dalam 0.8-1.6kg

sebelum mengandung ±62kg, sekarang 23 minggu, ±66kg..

Sya 17w bru naik 61kg sblum nie 58.8kg