Cuba check mana tahu betul... ???

Belah mertua kata, sy kemungkinan keluar ny baby boy ..sbb ikut jadual ne..bg sy, boy or girl itu adalah rezeki.. ??? penting baby ny sihat walafiat, cukup sifat dll #firstprenancy #36w4d #due281019

Cuba check mana tahu betul... ???
66 Các câu trả lời

Ini calendar ramalan org2 cina. Mengikut org cina, umur sebenar kita termasuk ketika kita masih dlm kandungan. Contohnya kalau tahun ni umur kita 27, mengikut mereka umur kita sebenarnya sudah 28 tahun, mengambil kira 9 bulan yg kita duduk dlm rahim. Saya pernah research sedikit mengenai jadual ni, bulan kelahiran bayi tidak diambil kira tapi sebaliknya bulan conception bayi tersebut & saya pernah test jadual ramalan ini pada semua ahli keluarga saya, kebanyakkannya meleset. Ramalan anak dlm kandungan saya juga salah. Boleh try utk suka2, boleh google lunar gender prediction, apa2 pun result 50-50. Just sharing ✌🏻

Dah 3 kali scan 2D n sekali detail scan semua nampak girl.. Skg bru 6 bulan.. Baby lahir insyaAllah January n masa tu umur sy 27tahun.. Dalam jaadual pun girl.. Brg2 pun dah banyak beli kaler pink 😅 tp kalau bby kuar boy hubby ckp brg2 kita bg org je.. Hahahaa..

klau sya plak 100% tepat dgn jdual cina nie....ketiga2 anak sya semua tepat dgn umur dan bln anak sya lahir...skrg ngandung ank ke4 dh 6bln dh bt detail scan hri tu doktor kta bby girl...kt jdual nie pun mmg sya kn lhir bby girl...mmg tpat sngt2...

Nk tahu yg lebih tepat,cri sama umur dengan Kita Dan due date tahun yg sama..setakat Ni yg Saya tengok semua betul..contoh Sapa umur 32,Dan due tahun Ni kebanyakkan baby boy,,Tak permh jumpa yg slah..tpi pun mgkin kebetulan

5y trước

Alhamdulillah..selamat bersalin...waaa sy dh jumpa yg slah la Ni..Ade Juga yg baby girls...😅okey Tak betul Juga tum.yg sebenarmya 2 memg kena buat scan 45d atau tggu baby keluar la sis🤣🤣

Kalau saya msa umur 21 tu betul dpt girl ank prtma..no3 umur 26 pn btul dpt girl..msa umur 23 tu xbtul sbb ank no2 boy..skrg umo 28thn xthu lg sbb br 3bln😊

Betul tu dear janji sihat, sy pun dengar ayat yg sama. Tapi sy bilang apa2 pun itu rezeki cukup sifat, dan selamat sy melahirkan.

yg bulan tu..bulan last period tu kan..n umo kita +1 . klu tgk sy L..scan ari tu baby boy la tggu nnt tgk kuar btol ka x..

ikut jadual boy, scan pun boy, instinct sy pum boy.. kita tggu lahir nnati 😁😁 xkesah la mana-mana yg penting sihat 😊

5y trước

Insyallh..moga dipermudahkan urusan sis bersalin nnt yer 😇

Anak pertama tak sama. Anak kedua sama. Anak ketiga ni scan kata sama macam jadual ni. Insya Allah harap2nya sama.

Sy ikut jadual tu bby boy. Tp td baru dtail scan, its a girl😆😆😆 So jadual2 ni smua takleh percaya😅😅

5y trước

Betul2...ini semua tak blh percaya, tp kalau kebetulan ape slh ny kan...hehe 🤣