Tukar susu formula

Before this baby minum susu fm Dutch Baby tapi bila naik 3 bulan tu nmpk mcm tk okay. Baby jd suka straching muka dia mcm gatal2 pastu blkg kepala naik merah2 pastu najis pon mcm cair.. pegi klinik dr pon tk berani nk assume dia kena eczema sbb susu or sabun pencuci baju or sabun mandi. Tapi sy try tukar susu minum Dupro Soy. Just one question, soya mmg tk sesuai sangat2 ke untuk baby ke mcm mana? Sbb kita try n error je dulu tp udah someone ni mcm hmmm bgtau kita itu tk sesuai la ini tk sesuai la.. rasa diri gagal je jd ibu..

1 Trả lời

Fm ni in the end depends on penerimaan baby tu juga. ada yg sesuai dgn soy ada yg tak. Ada baby yg allergic dgn susu lembu so dia kena minum susu kambing or soy and serasi. Baby berapa month? Najis baby mmg cair tp kena tengok juga texture dia bukan yg cirit. Kalau minum soy masih cirit mmg takda choice kena tukar susu juga. Harga susu skrg mmg keras2. Rabak poket nk try & error brand itu ini thats why my second baby i motivate diri utk fully bf, anak first dulu fully fm. Sabun baju & sabun mandi takda kaitan dgn najis yg cair, still boleh juga cuba tukar to reduce gatal2 tu

3mo trước

hopefully .. thank you sis