Nak meluah

Beberapa hari ni sy usaha kurgkan susu fm utk anak. Sy lebih kpd df. Sy kerap bg anak df ikut demand dia. Alhamdulillah bgi sy smua okay. Anak ada berak kencing. Sy akan bg susu fm klau sy rasa anak sy x ckup susu atau sy penat dan minta suami susukan anak. Cuma hari nj sy rasa down. Seharian anak sy df. Tp mlm ni dia meragam. Da bg df kiri knan, dia x ckup. Suami buatkan dia susu 2oz, x ckup juga. Buat lg 1oz, bru dia puas. Sy rsa sedih dan kcewa mmikirkan ank sy dari td lapar dan kmungkinan seharian lapar sbb sy x bg susu fm sbb sy yakin ank sy cukup. Sy rasa sy selfish. Sy usaha bg df tnpa cuba bg susu fm utk pastikan dia kenyg atau x. #cumasharing

3 Các câu trả lời

baby awak brapa bulan?boleh cuba pam setiap 2-3 jam untuk galakkan susu. susu yg awak pam tu bagi kat baby. awak cek atas ubun2 kepala anak awak, kalau belekuk tu maksudnya tak cukup susu. kalau anak awak baru 2-3 minggu normal susu tak byk, tp awak jg gve up. saya hari ke 5 susu ada, seminggu lebih lepastu df + fm, minggu ke 3 totally df, tp minggu ni baby akan cluster feeding. dia akan kerap menangis dan lapar, awak akan rasa susu awak takcukup tp sbnarnya baby tengah kerap menyusu utk hantar signal kat otak awak utk produce lebih byk susu. awak kena byk besabar tau, awak boleh pam sblh semasa bby menyusu

kalau lps df pon bby still meragam lagi, bagi je fm. kalau x meragam xde mslh pon x bgi fm. sbb kekdg ade masa bby nk susu lebih. mcm anak sye kekdg 3oz sekali mnum kekdg 5oz. ikut je demand bby. sbb kalau x ikut demand die, nnti die meragam.

lekapan semua okey?masa bg dia fm,sis pum x?kena keep demand 2-3jam