Mabuk muntah

Beberapa hari ini mabuk muntah dan rasa loya sy semakin teruk, sy nak tnya la kpd sis2 yg berpengalaman atau tahu cara2 utk kurangkan rasa loya atau mabuk muntah ni share tips2. Muntah yg kerap smpai tkda isi dlm perut ni buat bdan makin lemah dan rasa nak demam. #ingintahu #firstbaby

3 Các câu trả lời

saya pernah sampai kena warded, muntah hijau, sebab perut dah kosong sangat2. nak hilangkan loya muntah memang takda ubat... makan ja sikit2 tapi kerap. banyak minum air at least bila muntah ada jugak isi yang keluar. saya setiap kali lepas muntah saya minum air garam apa nama tah untuk tambah energy tu, beli di farmasi. saya selalu makan pisang sebab berat sikit, elak makan epal atau buah2 yang banyak jus sebab buat perut pedih atau pedih tekak bila muntah2

sy satu tempat keje DGn akak sy.. 9 bulan dia mabuk xleh bangun Tu . unpaid leave je. da xmacam org kakak sy.. nak branak Pon still mabuk.. huhu semoga kuat ye sis.. mabuk ni tanda anak Kita sehat kat dalam . teruslah kuat even perit nak hadap.. sy ni Pon da 4 bulan.. mabuk asik dtg n pergi.. mcm xde penghabisan.. kejap ok .. kejap kelaut.. nak nagis Pon ade. tp demi anak.. redha je la

sama mcm saya mmg xleh hilang sampai bersalin baru hilang loya 😭