Asyik nak bebel anak je?

Bebel bukan tak boleh tapi jaga bebelan kita daripada : 🙅 ada kata² merendahkan 🙅 ada kata² melabel 🙅 ada kata² makian 🙅 ada kata² membandingkan 🙅 ada kata² kritik keterlaluan Sebab apa tak boleh? Sebab bebelan kita : 👉 akan jadi Inner Voice anak Kalau selalu kritik dia, akan ada suara hati yang mengkritik diri dia sendiri sampai DEWASA 🤬 Kalau selalu rendahkan diri dia, akan ada suara hati yang mengatakan diri dia tak berguna sampai BILA-BILA 😭 "Percakapan & perbualan yang indah dengan anak akan menjadi suara hati yang menenangkan & mententeramkam diri anak buat selamanya" #notaparentingTaufiqRazif

1 Trả lời

Jauhkanlah..... 🥲 Sebab parents saya macam ni, takut sangat jadi dekat diri sendiri dan buat kepada anak sendiri.