baik nya bayi dibedong sampe usdia brp

Bayi dibedong sampe usia berapa

24 Các câu trả lời

Dulu anak saya tidak disarankan untuk dibedong oleh dokter, hanya seminggu aja bun setelah saya ke dokter dan dokter tidak menyarankan, kalaupun memang mau di bedong, dibedong jgn terlalu ketat, tetap harus ada celah untuk bayi bisa bergerak.

2 bulan bun, cuma gk tiap hari juga sih. Paling setelah mandi aja, habis itu lepas lagi. Anak sy keringatnya banyak, aktif pulak.

Ank saya kalau d bedong mlh nyenyak bun. Salpe sebulan lbih juga d bedong cm kadang2 kalau dia keliatan nya kedinginan baru,😂

Bayiku blum 40hari udah nangis2 klau hbs pake baju soalnya mngkn dy tau dan ngerasa klau hbs pake baju trus di bedongin

Bedong cuma menghangatkan ya bun... Anak gak sampe 2 bulan udh gak bedongan karna klo di bedong mlh rewel

Selama bayi nya nyaman dibedong aja bun Anakku usia 2 bulan klu susah tidur saya bedong dy malah pulas

Anakku cuma 6hari dibedong karna dokternya gak menyarankan buat dibedong yg penting Dede tetep hangat

Anak saya cuma pas baru lahiran aja, soalnya anaknya ga betah kalo dibedong

Sy 40hr, sehari cm bentar2, 1 jam aja abis mandi trs lepas, cuman biar dia hangat

Sekarang paling 1 Minggu Bun...anaku dari 1 Minggu udah gak mau dibedong...