Bayi tidak berak selepas tukar susu

Bayi saya sejak lahir minum lactogen 1,selepas sebulan kami decide nk tukar ke s26,sebab bayi demam,dulu kakaknya minum s26 sejak lahir imun badan kuat..tapi ni dah masuk hari ke 4 tukar susu,bayi masih tak berak,normal ke?saya check perut tak keras,baby pun x meragam

2 Các câu trả lời

x normal. kalau minum susu formula baby kena berak at least sehari sekali. nie dah 4 hari mmg lah x normal. kalau baby demam bukan sebab susu formula ye mommy. x de kaitan pun. contoh, mcm kita minum susu full cream Dutch lady lpas tu tukar susu full cream Goodday sbb demam. mcm x de kaitan kn. Setiap badan baby dah ada imunisasi sendiri untuk fight penyakit. tu yg dpt injection setiap bulan. kena cari punca lah knape baby demam. kena panas ke, terlalu sejuk ke, nk tumbuh gigi ke. anyways, boleh urut perut baby dan juga buat exercise kayuhan basikal untuk die poop. check semula nnt kemungkinan susu s26 x sesuai untuk die sbb sembelit.

dlu sy pernah br tukar susu fm similac ke lactogen bby x berak 3 hari,hari ke4 br berak...sekali berak sngt bnyk...smpi skrg masih guna lactogen sb najis ok,menyusu ok,x kembung,xcirit😊