Bayi masih berjaga

Bayi saya berumur 1 tahun 4 bulan, sejak dua minggu ni rutin tidur dia berubah. Setiap jm 2 pagi dia akan bangun dan tak nak tidur walaupun dah bagi susu. Knp ya? #firsttime_mommy

3 Các câu trả lời

mcm ank sya jga..asal pkl 1 je msti bngun nk bermain smpai subuh..dh sbuh tu bru dia tdur lena.. sminggu jga prngai dia mcm tu..pnat ya nk lyan tngh² mlam ajk main..nk kata tdur siang bnyk tk jga.. lpas sminggu tu..back to normal balik rutin tdur dia..ada sya dngr stiap budak mmng ada fasa nya mcm tu..lpa pla apa orng pnggil..

sama la ank sy ..sejak smggu dua ni dia ajak mama dia ni berjaga smpai subuh ..nk kata dia byk tdo siang tak jugak hahaha ..kalau tknk tdo tu dia main sendiri takpe lagi ..ni paksa kita layan dia..trpaksa la layankan 🤣

Anak puan byk tidur siang ke? Limitkan tidur siang maksimum 3 jam je, boleh buat 2 kali nap atau long nap 3 jam terus. Dan bagi makan kenyang2 sebelum tidur. Malam bagi gelap2 sikit supaya lebih lena.