Penyusuan bayi

Bayi 28 hari MMG kalau isap tek kjp2 ke dlm 5 minit cmtu?Lau dlm botol minum 3onz..sbb kalau boleh nk BG direct tp 5 minit ja isap

1 Trả lời

28 hari 3oz banyak tu. 28 hari belum banyak lagi je. Baby ni kalau selagi diberi susu dia hisap je tp sis kena tahu baby hisap direct ni hisapan dia kuat, sekali hisap banyak dah susu masuk. Thats why kalau kita pump 20min pun breast masih rasa berat. Kalau baby hisap kejap je rasa ringan