Nak tanya pengalaman mommy

Bawah 12weeks memang akan ada kerap keluar spotting ke? Harini seharian saya keluar spotting merah campur coklat tu. Tapi tak ada sakit macam gugur tu. Normal ke gitu? #mommybuntu

5 Các câu trả lời

pergi hospital terus, jangan pergi klinik sebab hospital akan cek lebih details. ade orang spotting normal, tapi untuk orang yang pernah keguguran 2x, tak normal macam saya...gara2 tanya pendapat orang sekeliling yang cakap normal...saya kehilangan kandungan 1st diusia 19minggu...sebaiknya apa2 yang keluar dari vagina yang bukan keputihan biasa, terus pegi ke hospital

Masa saya bukak buku pink kat klinik desa, nurse ada pesan kalau turun darah ataupon spotting darah yg berterusan & berlarutan, WAJIB pergi hospital utk pemeriksaan. Terutamanya kalau previous pregnancy history awak pernah keguguran, sebaiknya terus pergi jumpa doktor.

sy pun kne...tp trus prgi hsptal..dktor check ada polib cervix....slgi x buang akn ttp spotting...alhmmdllah sy dh slmat buang polib arini...

normal, tapi kalau kerap tu pergi check ye. jangan tunggu lama2.. kita tak tahu keadaan bayi macam mana. semoga kandungan sis selamat. amin...

bttr sis prgi hsptl... biar dr monitor... saya pn dlu mcmto... saya trus prgi hsptl kna thn wad 3hari.. sbb kncg ktr sma..