CARA ADAKAN SUSU BADAN SEMULA

baru2 ni saya demam seminggu dan doktor bagi ubat yang boleh menyusu dan tak bokeh menyusu baby. Untuk kesihatan dan keselamatan baby, saya decide stop df sampai sihat. Sebab demam saya teruk, asyik terbaring je jadi waktu pump pun jadi lari so seminggu saya stop df and pump. Susu saya kering terus. Ada setitik dua ja. Saya nak menyusu semula tp bby reject dah seminggu. Mommies ada cara nak banyakkan susu semula yang kering? Kalau pump kerap possibilities nak datang balik susu ada tak😭 Kurma dah makan tapi belum nampak hasil. Mommies boleh share makanan yang boleh banyak susu or any tips to me. Thankyou somuchhhhhh😔♥ And susu nak banyak tu ambik masa berapa lama?

1 Trả lời

kt frmasi ada ubt tuk tmbah susu

1y trước

kalo toi nak fokus bg susu bnyk. siang mmg df je 2 jam sekali bg nyusu. nt breast kita akn start akn rasa ada supply diperlukan & bg signal kt otak tu yg mkin lama mkin bnyk. then time kje pon sama kne brterusan pam 2 or 3 jam skli. Insha'Allah susu akn berterusan ada n mkin bnyk. jgn tgu breast penuh bru bg nyusu. xpe susu ckit tp susu tu penuh lemak. buat je dlu. nt kuantiti tu mkin brtmbh. saya ritu jd drop sbb stress. pstu da bnyk smpai meleleh je suda ank plak xna sbb dy da sdp susu fm plak. jenuh pksa bg susu bdn dy elak xmo. smpai bgkak2 breast 😅