Selera makan

Baru masuk 12 week, tp alahan makin teruk xde selera nak mkn nasi or makanan yg berat2. Ada effect apa2 x dkt baby? Sbb skrg ni sy mkn buah je. Skrg ni nk bgn pon xlarat campur dgn demam and selsema, lagi xlarat. Any tips ibu2?

2 Các câu trả lời

saya pun tak ada selera makan masa 5w sampailah 11w, tapi saya paksakan makan selagi saya tak muntah balik, saya telan . sebab ada yang perlukan zat untuk membesar . tambah pulak trimester pertama ni kena betul² jaga . awal² pun saya mostly buah. tapi saya cepat bosan . jadi saya tukar kepada air buah pulak 😂 sejak saya makan benda masam berkaitan asamboi , asam, barulah saya slow² ada selera . harini first time saya boleh makan banyak nasi . kalau dok, nasi secoet, sambal ikan bilis garing , kicap . tu je la yang makan sebab tak selera dengan ayam daging atau ikan selain bilis 😂

2y trước

Sy dah try mkn. Tupon blh semulut je nasi, kalau tak akan rasa loya. Mungkin sbb demam jgk kot😵‍💫😵‍💫

Sama lah 12w alahan makin teruk 😭