Usia kecil dari minggu

Baru lepas scan , doc ckp usia baby kecil 2 minggu🥹kandungan skrg 36weeks tp doc scan usia hanya 34weeks . Hmm risau .. #hanyameluahkanperasaan

5 Các câu trả lời

Saya pun control sugar dan ada seminggu tu kurang makan dari biasa, terus nampak growth dia lambat. Sebelum ni dia follow elok GA. Masa checkup tu, Dr extra focus dekat amniotic fluid amount untuk tgk kalau okay sbb selagi amniotic fluid okay, maknanya dia makan/minum dan kencing. And Dr extra scan tgk flow rate dekat tali pusat sekali untuk check okay tak placenta function. Alhamdulillah masa check tu, okay. Lepas saya increase portion, berat dia naik dan follow line dah. Maybe sis boleh minta info2 ni dari Dr nnt ya…

4t trước

ye sis sbb masa 22weeks saya pun diet dan control mkn lpstu berat baby trus tak ikut minggu yg sptt nya hmmm skrg saya mkn je jnji kurang kn air² dan makanan² manis . portion makan saya tak kurangkn mcm dlu .

Saya gdm diet. Doc ckp baby kecik 2 minggu. Tapi bila dah lama2 sampai 36 minggu, ada doc kata size kecik, ada doc lagi satu bila dia tekan2 perut dia kata baby awk membesar je ni, tak kecik pun saya rasa. Sama la doc ckp scan size 34 weeks walaupun dah 36. Huhu yang penting makan nutrien sume cukup & kita doa je baby membesar dengan sihat. Jangan fikir2 sangat ya

4t trước

kita sama sis🫂dktor hos ckp kalau berat ada naik tak kekal masih okay lg , hnya dktor kk yg gelabah smcm mnjdikn saya pun lebih lg risau . smoga baby kita sihat je sis❤️

saya pon sama, semalam scan baby berat baru 2.3kg. doktor kata perut baby kecik. kandungan dah 36w tp perut baby bru 34w. so doktor decide nk induce 37w. isnin ni kena serah diri da untuk admit. doakan yer.

4t trước

semoga semua bjln dgn lncar sis🫂

saya pun sama. sbb saya control sugar time makan. lepas tu saya makan banyak2, next check up terus ok sis. sis cuba la makan protein lebih sikit. kadang2 baby kurang nutrition

4t trước

ya sis sbb saya gdm on diet lpstu masa 22weeks saya diet dan sgt² control mkn then berat baby pun kurang . skrg saya makan je bnyak skit jnji kurangkn air manis dan makanan manis²

myb sbb salah tarikh last period kot...

3t trước

mungkin jgk kan sis😅susah lh first time mom ni , blur sket