baby menyorok ke? huhuuu

Baru je pi Kk . lps tu doc kta baby tk nmpak. Padahal 2 minggu lepas baru je scan dh 7 weeks dan dah ad heartbeat. Now doc kt cuma nmpak dia pnya kantung je. Tk brp clear nmpak baby tu . jantung pun tk brp nampak. Yaallah risaunya akuu ? dia suh pi repeat scan esok kt KK cheng. Tknklaa jadi mcm sblum ni. Baby stuck kt 9 weeks. Then kene cuci. Ke baby tengah menyorok? Sbb scan kk desa ni tk brp clear juga. Dia pakai mesin lama. Patutkah sy buat scan kt klinik lain ke? Just want to make sure that my baby is ok there. Sy tk boleh tunggu esok laa. Risau gila. Ad tk mommy prnah kne mcm sy? Baby menyorok masa scan.? Pliss bagi laa saran..

29 Các câu trả lời

Pegi swasta sis.. Sy buat buku dkt swasta.. Jdi tiap2 bulan akan scan baby dan dgar jantung diaa sekali.. Sis pegi skrg pon xde masalah.. Kk mmg jenis mesin lama

5y trước

Yee sblm ni pun asik suh pi KK lain sbb scan dorang tk clear. 😪

Mcm sy dlu scan xnmpk jgk... Doktr sruh dtg blik selepas 2mggu...slepas 2mggu sy p scan.. Alhamdulillah.. Nmpk... Msa mula2 xnmpk tu nangis jgk la..

Saya pun scan tdi x nmpk jantina apa baby. Tapi jantung dia nmpk la. Kaki tangan semua la. Doktor kta kpla bby dh dekat bawah. Alhamdulillah la

Sy cdgkan scan dkt klinik swasta. Mesin lg clear.. Sy kalau xsedap hati mmg terus g klinik swasta.. Ok..smoge dipermudahkan smua ya sis.

5y trước

Amiin yaallah. Trimakasihh ❤

Kalau sis ddk melaka cuba g klinik mesra dekat semabok... Dia bole buat scan tvs terus... Harga rm50-100 je... Result pun cepat..

buat scan kt klinik lain sis, yaa setengah kk guna scan lama so tak clear sgt,

Cek klink lain kalo xjmpa juga p lgi klinik lain, if sama baru kata mmg xda

Waa org melaka ni. Moga tak de ape2 yg serius berlaku. Doa banyak2 ye sis.

Cuba klinik lain,sis ckp mesin kt kk tu lmakn,mungkin kurng jelaslh tu

sis cba g scan kt klinik swasta... insyaallah xde ape2. sis mcm mne skrg?

5y trước

Ye sy nk beli appeton punya folic acid. Sy nk minum susu anmum sy tk kisah la nnti baby besar ke apa ada tnda baby tu hidup je sy dh bersyukur. Sy nk bagi yg trbaik. Sbb sy rasa yg sy ni masih prgnant. Mcm sblm ni sy prgi hospital sbb sakit perut dan period dh lambat puting sakit bila check upt mmg negativ tp doc kt hospital tu boleh pulak kata sy sakit ovari. Sy buat scan kt klinik lain sminggu lps tu. Last* rupanya sy betul mengandung. Skrg ni sy tknak stress sy nk makan je apa* yg patut dan akan truskan minum folic acid ni. Sy prcaya allah adil.