Hb rendah

Baru buka buku pink tadi 9mggu 5 hari ,tpi HB rendah ..ada tips tak utk naikkan hb #firstbaby

14 Các câu trả lời

mkn iberet folic acid beli di farmasi kotak merah..mkn tu pun cukup x perlu tmbh ubat kk..sbb doc di kk sdri ckp kat saya iberet yg tu bagus dia all in 1..cuma nya kna byk kan minum air masak utk elak sembelit..mkn masa perut kosong dan elak mkn ubat bersama minuman caffeine...moga membantu..

mkn buah yg blh naikkan hb..cth jambu batu n buah naga..saya sllu amik buat jus ja.. blend jambu batu dgn ais..jgn letak gula..kalau nk letak jgn banyak sikit ja bg manis² sikit..then minum..amalkan kompom hb naik😜

rebus bayam buat ulam, tak payah minum laa jus mamariam ke ape ke, boleh sangkut gdm tau. saya dulu minum mamariam tak menjadi hb drop jugak, last2 makan bayam je hb makin naik sampai 14

2y trước

tak pun. makan laa dalam seminggu tu 3 4 hari. kalau makan hari2 lagi bagus

sy amalkan minum air kurma cina dn goji berry setiap hari, cara lebih natural untuk naikkan hb sbb supplemen utk naikkan hb selalunya akan akibatkan sembelit

2y trước

Terbaik mom, yg pnting baby sihat dn hb naik kan😀👍

kena amik ubt vitamin mcm obimin ke iberat ke.. try minum waktu mlm sblom tido.. yg lain boleh mkn kurma, bayam merah, delima byk lgi boleh google..

Try minum ni sis…sy hb rndah jgk sejak minum delimas hb sy naik…tiap2 hari kne minum

Org kata makan hati ayam, kerang, sayur bayam. Kalau buah tu jambu batu, kurma

Nurse xbg ubat ke? Sambil2 tu kerap kan mkn daging+sayur+buah.

minum la jus mamariam.. bikin naik hb jga..

Kurma dgn jambu batu bagus. Try lah