Vaksin covid

Baru 8week pregnant tp dh dpt date cucuk vaksin harini. dh update pregnant tp haihh call hotline xdpt. ptt pegi x tmpt vaksin and bgtau doktor sana?#pleasehelp #advicepls

10 Các câu trả lời

call pejabat kesihatan berdekatan. just google je number tu, ckp sy nk tnya berkenaan vaksin. tk silap sy 14w kebawah tk disarankan ambik vaksin. 14w ke atas je okey. Got my vaccine on 16w. alhamdulillah so far so good. kalau sis db tnye bk nk proceed cancel appointment, boleh je. nnti reschedule date appointment

3y trước

call pejabat kesihatan berhampiran lokasi tempat tinggal anda Cahaya Bulan

Hi sis. Saya sama juga. Kandungan masih awal. Haritu ppv call, setuju atau tidak untuk vaksin. Saya bagitahu dia, saya masih di awal kandungan. Dia tanya saya skrg berapa week, lepastu dia cakap kandungan 14 week ke atas baru boleh vaksin. Jd dia minta saya cancel kan dulu appointment di Apps Mysejahtera.

same kes dgn sy..sy call je dr klinik swasta..mmg kene cancelkn dkt mysejahtera tu,nnt die jadualkn semula temujanji..dr cakap 14minggu keatas baru boleh cucuk vaksin..

3y trước

saya pegi tmpt vaksin terus diorg suh cancel td.. sbb awal lg kne tggu smpai ckup 14mggu bru leh cucuk

call dokter sis...kl 14week ke bwh tu xblh rsany..tp lbh baik sis call dlu lah tnya cz kita pon xtahu lah..kondisi sis cam mn slm hml..baik tny pd yg ahli

Kalau dpt tarikh dan dah keluar kt mysejahtera, boleh pilih utk reschedule/cancel appointment tersebut dan akan ada selection sebab utk reschedule/cancel.

nanti hari date viksin tu blh pergi dah bgi thu dekat sna... misi kk sya ckp jng tolak takut nanti lagi lambat dpt... bgi thu dia org dan akan dpt tarikh baru...

3y trước

td diorg suh cancel dlm mysejahtera kene tggu tarikh baru

Perlu bincang dengan doktor. Saya dah vaksin 13/7 tapi usia kandungan 26w. Jika tunda tarikh nanti turn akan dtg lambat.

Update pregnant kat mysejahtera tuh sebelum ke selepas dapat tarikh vaksin?

3y trước

dh update still dpt tarikh awal

knp xnk g..skrg kn pregnant pn dh boleh vaksin..siap dpt pfizer lgi..

3y trước

Bkn 18w sis.. 14w dh blh ambik dh.. sy ambik masa tu ckp2 14w.. 😊

Sy nk g lps bersalin