Nervous nak beranak

Baru 33weeks++ tetiba rasa takut nak beranak bila baca pengalaman mum mum di luar sana.. agak2 kalau kte request epidural masa beranak kt hosp govt, doktor layan tak? 🥺😭#bantusharing #firstmom

2 Các câu trả lời

Boleh sahaja awak. Tp kena tgk masa awak beranak tu bila dan hari apa. Sbb yg insert epidural nie doktor bius. Bukan doktor yg sambut baby nk beranak tu. Kalau kena beranak time tgh mlm @ hari cuti @ lpas office hour, mgkn tips kot nk dpt epidural tu. Sy bersalin hari Isnin, pukul 9am masuk LR, mmg diorg offer terus epidural kebetulan doktor bius ada situ. Its okay awak. Jgn takut. Bykkan practice cara pernafasan bila contraction dan cara untuk meneran. 2 benda nie mmg penting masa bersalin nnt.

7mo trước

Part gunting tu percayalah ckp sy, awak x akn rasa apa2... Sbb sakit contraction tu lagi sakit dr doktor gunting laluan tu.. N bila sakit contraction tu dtg, dah x fikir apa2, yg penting cepat2 lah baby keluar.. (bukan nk takutkan awak ye). Tp itulah realiti. Mommies2 yg lain pun akan bgtau benda sama. Gunting tu x de apa Sgt pun. Sy 1st time mom pun, baby dah keluar, dorg tanya ada rasa x doktor gunting, sy ckp x ada. Yg koyak tu pula kalau awak x pandai meneran koyak lah byk. Bykkan tgk video cara nk meneran untuk kurangkan koyakan. Kalau pandai meneran, kurang koyak tu.

hi sis, sudah beranak ke? koyak tak? any tips? tlg share pengalaman sis, saya due on Feb 2024