33 weeks pregnant

Baru 33 weeks tapi perut dah rasa tak sedap..sgt2 tak selesa..nak bergerak pon dah sakit..normal ke?sebab tak de lagi keluar tanda nak bersalin tu..cuma rasa kerap sakit perut nak membuang air besar tapi bukan cirit birit..hari ni je dah 3 kali rasa nye membuang..tu bukan tanda kn?

2 Các câu trả lời

saya pon sama nk masuk 34 wk, sakit celah kgkang, hip, bawah perut smpai nk bgn dri tmpat duduk pon sakit. berjalan pon slow2 je. kalau time g keje saya mkn panadol kalau tak mmg tak daya nk duduk lma even kerap2 bgn. perut pon kerap mngeras 15 min skli, start perut mngeras sebulan yg lpas, mula2 sehari tu berapa kli je, makin lama makin kerap jd sejam skli, stgah jam skli now 15 min skli.. baru ni g checkup, dr. bg saya mc seminggu utk rehat.. mgkin awak blh cerita kt gyne awak kot2 blh dpt mc utk rest jgk.

11mo trước

perut mengeras tu sakit tak?

tanda nak bersalin; air ketuban pecah. sakit perut sampai ke pinggang tak hilang2, perut dah nampak kebawah, perut mengeras (kalau mengeras kejap2 tu bukan)