Normal ke 16minggu perut mengeras....dah 4hari mengeras nya

2 Các câu trả lời

Saya pernah je alami tapi tu normal sbb orang kata baby nak membesar dan dia makan space. Jadi tulang2 ibu akan start la bekerja sikit. Dan kalau banyak gerak pun akan mengeras. Sakit sikit la tapi tu tandanya baby kita ok. Tapi awak jangan banyak bekerja sgt ya, sebab 4hari tu mengeras. Macam saya ada time2 je kalau saya buat kerja. Banyakkan makan sayur dan minum susu. Baby akan tarik sikit bahagian kita that’s why ibu kena minum susu utk kuatkan tulang

Awk ada buat apa2 aktivti ke? Mcm mengemop, cuci lantai guna berus, bersukan or maybe bersama dgn husband (intercourse) or any aktiviti yg berat melibatkan dri pinggang ke bawah?