Hi nak tanya kalau kita megandung mmg wajib ke untuk minum air gula sekali even takde kencing manis.☺️ boleh bg pndpt?

18 Các câu trả lời

I b4 preg xd pn kncing manis or apa..tp doc suh mnum gk air gula..turns out reading above 10 after mnum air gula..b4 mnum air gula cun je bwak 5. so skrg kne monitor pmknan da

aah wajib tambah2 kalau ad family yang kencingmanis.Tapi saya haritu kena minum sebab atas 25thn even xad sejarah kencing manis n xad family yang ad kencingmanis..

wajib.. Aritu Saye minum 18w... Alhamdulilahhhh xsangkut.... minggu dpn 28w pun nk minum lg... 😩😩😩😩😩😩😩

Lebih 25tahun dah wajib. Sebab kita rasa kita takde kencing manis tp nanti bila minum air gula, tiba2 gdm. 😅

sy xkne sbb bawah 25thun...history mak ayah pun xd kncing manis...tp dnga2 ad sstgh kk diorg suh jugak mnum...

3y trước

tuu laa . dengar mana yang minum air gula tuu semua pakat muntah . ,😂

kalau mengandung muda tak kena, kecuali ada sejarah keluarga kena minum walau apa sekalipun

wajib wlupn xde kencing manis..nk tau sme ade time preggy ni ade kencing mnis or x😁

brgntung risiko apa. Sy lbih 25 Dan bmi lebih. kne minum

Saya kena minum sebab berat badan naik 2.2kg dalam masa 2minggu

3y trước

Tq awak.saya naik 3kg dalam masa sebulan.skrg dah 27w tp dr takde bg tarikh minum air gula lagi.

aah mmg kena ..sbb diaorang tak nk bby kena apa ii ..