Bulan lalu saya dtng periode 3 hari je, darah pun sikit🥺 bulan ni, darah bnyak sangat.

#bantusharing sebab saya tak pernah dtng periode darah bnyak cam ni, darah keluar mcm orang kemih, bawah perut sakit, pinggang pun sakit..

Bulan lalu saya dtng periode 3 hari je, darah pun sikit🥺 bulan ni, darah bnyak sangat.
6 Các câu trả lời

Kalau sis dah berkahwin & sedang planning mengandung. Better sis check di klinik. Macam yg jadi pada saya hujung bulan lepas. Seminggu darah keluar mcm period. Tambahan dgn sakit mcm senggugut kuat, muntah. Rupanya bila check. Ada kandungan luar rahim. Kandungan tu dah membesar dlm ovari sampai ovari pecah & darah yang disangka period tu rupanya pendarahan dalaman. Saya bukan nak takutkan sis, cuma TTC mommy ni memang kena hati2 & cepat ke hospital kalau ade yg luar dari biase.

2y trước

betul kata sis cam tu lah yg sye rase masa tu

sy pon penah mcm ni sis...kdg2 hormone Kita ni berubah²...sy smpai mengalir Kat kaki darah Tu...padahal period je Pon..bygkan la setiap 5minit kena tukar pad yg saiz besar Tu..Lepas Tu next month dtg ckit mcm biasa...smpai sy kena pegi klinik dia bg ubat stop darah...

2y trước

tapi Kalo awak takut pegi je klinik tnya knp...sy memg selalu mcm Tu 1tahun Akan Ada darah overflow 2kali ke 3kali..bila pegi klinik doktor check and scan takut Ada cyst or fibroid pastu dia ambk darah Kita dia check kat Lab..tapi alhamdulillah syukur doktor ckp xda nmpk apa..dia bagi ubat stop darah and ubat ape ntah 2lagi sy lupa.. and jika xokay jugak dia akan buat Surat pegi emergency...pastu next month sy dtg mcm biasa.. doktor ckp jugak kdg2 Kita ni terlalu stress and terlalu penat hormone kita boleh terganggu..

Ni contoh darah jika kgguran , dia mcm ada selaput selaput putih .. gmbar yg sis shre bg pngalaman sy , just darah priod .. mgkin sis mngalami perubahan hormon yg mnyebabkan darah byk berbnding bulan lpas ...

2y trước

mungkin lah sis, sbb saya tak pernah dtng period bnyk drah mcm tu

Normal, saya pun pernah mcm ni. Klu bulan ni dtg sikit, bulan dpn akan heavy. Dan pernah overflow sampai pengsan sbb darah bnyk sgt keluar, sekejap je pad penuh dan ada ketul2 darah 😅

2y trước

Terimakasih 🙏, kmk takut sbb kali pertama, mcm ni☺.

Ada scan tak sis? sebab kadang cyst juga penyebab tu bila hormon x seimbang..

2y trước

xda sis

normal

2y trước

🙏 syukur lh