Bumil sejenis yang lactose intolerance?? Susah cari susu?

Hi bakal - bakal mummies, Just nak share kot kot ada bakal mummy yang tengah struggle cari susu yang sesuai dan yang sejenis lactose intolerance macam saya. Nak tau diri korang tu sejenis lactose intolerance pada susu? Kesan bila minum susu, antaranya ialah: 1. Perut akan mudah kembung masuk angin 2. Sakit perut 3. Cirit-birit Solusi nak atasi masalah ni : Boleh minta pharmacist suggest susu yang low / free lactose dan bagitahu diri korang sejenis lactose intolerance. Macam saya pharmacist suggest susu : 1. Friso Gold Mum 2. Karihome Mama 3. Lazz Susu Kambing Kurma Semoga serba sedikit dapat membantu😊 #BakalIbu #lactoseintolerance

Bumil sejenis yang lactose intolerance?? Susah cari susu?
3 Các câu trả lời

saya ada lactose intolerance tapi saya sangat suka minum susu hahah. tips dia, jangan minum time perut kosong. make sure dah isi perut dulu baru minum susu. and macam suggestions sis, susu kambing pun better untuk orang yg lactose intolerant, sebab lactose dalam susu kambing lagi gentle on the stomach than lactose dalam susu lembu. thank you for the recommendations 🩷

3mo trước

Haah sis, itulah tu😁. Alhamdulillah

Doc ckp berat bby sy kecik sikit dr bacaan mingguannye.. So sy minum susu Kambing kari home ni, sebagai ikhtiar utk berat bby naik, Alhamdulillah berat bby sy naik, 300g dlm mase 1 minggu.. Rasa pun Sedap, xhamis.. Sy mnum suam2.. Sedap.. 😉😊.. Selamat da x kene tahan wad awal2.. Hihihi.. #Skrg sy da 37w5day..

3mo trước

Karihome setakat ni memang jual takde flavour lain, ada original je sis😊

kalau ibu yg baru bersalin boleh ke minum ni?

3mo trước

Sama-sama 😊