pertanyaan susu

Baik ke susu dutch lady untuk ibu hamil ?

26 Các câu trả lời

Gynae saya tak pernah advise suruh minum susu ibu mengandung sebab manis sangat. Silap2 boleh dpt kencing manis. Kalau nak juga minum susu boleh minum fresh milk. Fresh milk ni ingredients dia hanya cows milk. Highly recommended brand Farm Fresh atau Dutch Lady. No sugar and no preservatives.

Ibu hamil boleh mimun susu dutch lady full cream. Jangan risau. Saya dulu minum okay je takde apa apa pun. Berat anak pun okay je masa lahir. tak lebih tak kurang.. Sedang-sedang je. Anak pun takde masalah tulang ke apa. So boleh lah kalau sis nak minum susu dutch lady masa hamil.

bole je susu dutch lady untuk ibu mengandung. sy minum susu nie je dari ank sulung smpai la anak kedua.. alhamdulillah sbb susu ibu mgndung anmum tu mahal sgt.. rasa cm mbazir je, walau hubby nk beli kn.. tp baby ok je.. ank 1st sy lahir 3.5kg yg 2nd 3.33kg semuanya sihat

Masa saya pergi check up kandungan minggu, Nurse kata Susu dutch lady ni elok untuk ibu hamil.. Cara minum dia adalah dua kotak sehari iaitu pagi dan malam. kalo boley beli yg full cream.. sy dri awal pregy smpi berpantang n minum.. alhamdulilah.. kuning baby pun xde

Sy time ngandung memang ambik susu Dutch lady full cream. Berat anak maintain ja xbsaq sgt, berat ibu pon terkawal. Tambahan sy ambik yakult kurang manis yogurt low fat n yogurt drink xambik manis2 sgt. Anak kulit bersih ruam pon malas2 nak naik.. Alhamdulillah

Elok je awak susu dutch lady ni untuk ibu hamil. Sebab sy langsung tak boleh minum susu untuk ibu pregnant moms.. Jadi suami saya memang beli banyak susu low fat dutch lady letak lam peti ais....so hari2 just minum satu kotak pagi satu kotak malam

boleh je sis. sebelum ni saya minum susu ibu mengandung tu tp muntah makin teruk. Dr suggest cuba susu selain susu ibu mengandung. asalkan susu. and better ambik yg xde perisa. alhmdulillah sy boleh minum susu dutch lady full cream, dh x muntah2.

Chuyên gia

Jangan risau sis. Susu dutch lady sesuai untuk ibu hamil. Nama pun susu kan. Saya minum alhamdulilah okay je. Takde sakit perut ke apa. Tapi saya minum susu dutch lady full cream masa hamil. Pagi dan malam minum segelas.

Chuyên gia

Boleh je sis nak minum susu dutch lady masa hamil. Asalkan dia susu okay je. Sebab ada yang tak boleh telan susu tepung untuk pregnant mom kan. Jadi alternatif yang boleh ambil minum susu macam dutch lady lah.

Baik sis.asalkan susu..Kalau xboleh or xnak minum susu boleh makan tablet kalsium je..Sy minum dutch lady full cream. Xleh telan susu tepung. Alhamdulillah dr awal pregnant hb ok, diabetes xde. Now dh 36W.