Cara Azan Bayi Baru Lahir Dengan Tertib, Bakal Bapa Prepare Awal-Awal Agar Tidak Tersalah!

Bagi pasangan yang beragama Islam mengazankan dan mengiqamatkan bayi adalah sunnah yang dianjurkan Nabi Muhammad SAW. Ada beberapa cara azan bayi yang dianjurkan mengikut tertibnya. Apabila bayi sudah bersihkan, biasanya nurse atau doktor akan serahkan kepada bapanya atau wakil keluarga lelaki untuk diazankan bagi bayi yang baru dilahirkan itu. Bakal Ayah di TAP, anda sudah tahu ke caranya? Jom baca di sini: https://my.theasianparent.com/cara-azan-bayi

Cara Azan Bayi Baru Lahir Dengan Tertib, Bakal Bapa Prepare Awal-Awal Agar Tidak Tersalah!
1 Trả lời

👍🏻 Suami pun tak berani nak angkat anak masa baru je lahir so azan sambil baby baring dekat tempat bayi tu