Umur baby dlm perut mama

Bagaimana ingin tahu usia baby dlm kandungan.sebab baru check sndri..

5 Các câu trả lời

Better scan je sbb kdg ii umur baby tak sama dgn tarikh last period kita lg ii kalau yg jenis period tak teratur kalau jenis teratur ikut tarikh first day last period

kalau period teratur setiap bulan,boleh try kira dari hari pertama haid terakhir. nurse pun kira dr situ juga. usg pun boleh tahu juga sis

dari 1st day last period tu. cth: 6/11 first day period bulan lepas, harini 11/12; so dah 6 minggu. mcmtu saja kiranya.

Tak pasti yg accurate sis. Sebab kalau check pon doktor akan kira dari tarikh akhir period. 😊