Bagaimana cara utk bt baby bergerak dlm kandungan

Bagaimana cara utk bt baby brgerak dlm kandungan

20 Các câu trả lời

Masa checkup baby dulu baby taknak bergerak..tidor je..doc suruh keluar kejap and datang semula after 15 mins. Caranya : 🌸 Jalan laju-laju / lompat untuk gerakkan anak 🌸 Minum benda manis yang sejuk (saya minum betul-betul 5 minit sebelum masuk bilik doc, terus aktif dia bila scan..hehe)

Saya kalau lepas makan, atau pun baring. Aktif dia bergerak 😍 Ada sekali masa tgh rehat waktu² ptg tetiba tengok perut bergelora. YaAllah terujanya 😍

Selalu saya baring baru baby kick²😂.. kalau x baring jarang sangat la nak kick² ni😅.. nampak sangat baby suh ibu dia rehat 24jam xyah buat apa😬..

Baru nk masuk 4 bln. Dari ari tu i and husband mmg duk ckp setiap kali husband i p krj, masuk dlm bilik. Pegang perut and lain-lain lg. Selain tu

5y trước

Yess, kalau bernasib baik boleh rasa sebelum masuk 5 bulan. Dalam 18 week 😊 kalau you dah 4 bulan lagi dua minggu.

Sy makan bnda manis..dan sejuk2 fresh..mmang brgerak..atau sy goyangkan sikit perut..😅😅

Makan + minum air sejuk. Selalu Kalau nk check baby kick saya kena makan baru dia kick.

Awal lg.. nak rasa gerak atas 5bln.. tulang bby masih lembut so gerak pun x kuat...

Mnum air sejuk n cuba baring mengiring nti lama2 akn ada pergerakan 😊

kalau sy.. sy gosok2 pert.. brg mengiring.. mkan pun baby da gerak2..

Lps 5 bln kh atau tetap 5 bln kh i and husband i blh dpt rasakn