Baby 1 tahun 2 minggu

Baby sy ta nak mkn bnyak , hanya mkn sikit mcm 2 sudu nasi sahaja . Bnyak mkn buah . Ta pe ke ? Berat baby sekrang 9 kg je .. risau la . Kalau beli vitamin naik kan berat badan or naik selera makan, okey ke ? Any suggestion ?

3 Các câu trả lời

berat masih dalam range normal ke? kalau ye, takpe awak. selain dari nasi? dah cuba pelbagaikan menu dan texture? boleh cuba buat finger food ke, yg easy untuk dia pegang. check juga, kalau anak tgh dalam fasa tumbuh gigi / nak belajar merangkak atau meniti/berjalan, boleh juga jadi punca anak kurang/reject makan. memang memerlukan kesabaran dan kena banyak try & error nak tackle anak makan. kalau anak makan sikit2, cuba offer dengan lebih kerap. vitamin untuk adakan selera makan, cuba cari yang ada lysine. kalau ada facebook, join group Happy Baby Foods Malaysia (HBFM), banyak info, menu ttg pemakanan anak.