Anak hampir 3 bulan .. Tak berak 1 hari

BAby sy 2 bulan 25 hari.. Satu hari tak berak.. Tp kentut.. Mnum susu yg saya pam + susu formula dutch baby.. Sy bg dah hampir 3minggu.. Selalu berak oke..1 hari mesti berak walaupun 1 kali.. Masuk harini 1 hari tk berak.. normal ke tak eh kalau macam ni? Mintak pendapat semua ya

1 Trả lời

Baby sy pun bf & fm . Sy guna susu frisolac alhamdulillah sehari 3/4x baby berak + kentut (sy tungku perut baby tiap kali mandi and buat exercise cycling tiap kali tukar pampers) Setahu sy sehari tak membuang takda apa masalah melainkan 3/4hari baby tak membuang itu high risk baby sembelit . Mom takperlu risau kalau sehari tak berak hari ke 2 berak mesti byk penuh pampers🤭

2mo trước

Aah betul. Anak saya pun dua bulan lebih pernah tak berak 2 hari, memula kita risau tapi lepas tanya Dr kat KK, Dr kata normal je asalkan dia ada pee & kentut. Cuma kalau lebih 3 hari boleh bawa pergi jumpa Dr untuk tindakan lanjut. In shaa Allah baby okay sahaja, cuma organ dalaman mereka masih slowly nak matang kan 😊