3bulan 23hari susah nak tidur

baby susah nak susu dan nak tidurkan walaupun dia dah mengantuk..susu baring menangis duduk pun menangis😔😔 boleh bantu sy tak🥺🥺 ..harihari sama..buntu dah rase,duk jauh dgn fmly plak tu😔😔#firstmom #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

3 Các câu trả lời

Sis ada cek perut baby x? Kot die kembung die x selesa nk menyusu... Sebelum2 nie baby okay ke menyusu? Kadang2 baby ada phase die, dipanggil growth spurt, 1 reason die baby x menyusu & susah nk tido. Sis keep on offer baby menyusu dan cari jalan lain untuk bagi die tido. Bagi die pacifier ke, bagi baby buai ke, bedung die ke.. Phase2 mcm nie mmg kita x boleh buat apa2, mommy kena byk bersabar sahaja lah. Nnt lama2 baby akan okay.

11mo trước

buai tk salah pun awk. boleh je bagi tpi tkut bila kita balik kmpung ke jalan² ke anak nk tidur berbuai, ini btl tau. anak sedara saya dia sampai melalak tk boleh tidur sbb berbuai. cuba tidur sama² dgn dia. before nk tidur kn dia main² dgn dia. layan je, ajak je dia bebual gelak² ketawa. anak saya masa 3buln haritu pun mcm tu lmbt nk tidur. jadi saya main² dgn dia layan la dia sampai dia merengek biasa² saya bagi susu, then sambil tidur kn dia. boleh je klu tknk pakai buai, kita guna tenaga kita sndiri cth, kita ayun kn bdn kita jadi buai.

Anak saya masuk 3bulan dia dh start meragam time maghrib sampai pkul 9 mlm. And dia tidur sendiri lepas menangis. Puas pujuk. Siang pulak tidur sejam or 30minit je 😭😭😭

11mo trước

Ni sama macam ank sy. Dia lepas magrib terus lena je tapi tidur siang 30 or 20 minit camtu je😭😭ade jgk hari2 dia nk tido siang tu kene menangis dulu baru boleh lena😭

Samalah anak sy. 3 bulan susah tidur / ambil masa nak tidur

11mo trước

awak buat mcmane?😢