Camne nak breastfeed posisi cradle hold tanpa tertutup hidung baby dan bagi baby senang latch?

Baby sgt susah nak latch bila nak bf cradle hold.. kalau dpt pun msti trtutup hidung/sebelah lubang hidung. Saya boleh bf tanpa tertutup hidung bayi dalam posisi side lying dgn football hold je.. tapi teringin nak bf cradle hold. Mcm senang takyah baring/ada bantal kat tepi klau gi mana2 #firstmom #breastfeeding #firstbaby

Camne nak breastfeed posisi cradle hold tanpa tertutup hidung baby dan bagi baby senang latch?
1 Trả lời

Saya selesa cradle hold & side lying position. Nurse di wad, KK dan mak mertua ajar utk cradle hold yg betul, tangan anak yg sebelah badan kita kena keluarkan dan ke sisi badan. Jika dada kita menutupi hidung anak , picit bahagian dada yg kena hidung anak utk bg ruang anak bernafas dgn selesa.