Baby menangis mengamuk

Baby saya nak masuk 5 bulan. Beberapa hari nih dia asyik menangis mengamuk nak org dekat dgn dia. Malam tadi dia menangis, bagi susu tak nak. Dia nak kita main2 dgn dia. Bila tinggal ke tandas kejap dah menangis. Saya tak tahu nak buat apa. #bantusharing #firstbaby #firstmom #pleasehelp #seriusnanya #ingintahu

1 Trả lời

Than be with your baby lah. Awak ckp, die nk awak main2 dgn die kan. So awak main2 lah dgn die. Teman kan die main, layan lah die main. Ke time main pun die nangis? Aiyooo. X kn nk main2 dgn die pun susah? Biasalah tu baby. Menangis sahaja bahasa yg die tahu. This age, baby mengalami separation anxiety. Mmg semua mommy mengalaminye. It's normal. N it's the process of baby growing up. N baby hanya knl mommy die sahaja. So just go with the flow n enjoy the moment.

10mo trước

Normal phase awak. Phase separation anxiety. Mostly mmg semua baby akan alami. Nk x nk mmg awak kena sentiasa ada dgn baby. Fasa2 nie lah awak akan alami bila baby letak je die akan start nangis, awak akan terkejar2 semua benda sbb baby mmg akan nangis kalau kita x de dgn die. Kalau time baby kt pengasuh, biasanye pengasuh tahu nk handle. Unless kalau pengasuh yg kurang sabar @ byk alasan, mmg awak kena risau. Tp x lama pun awak phase awak nie.