Baby taknak susu& oral stimulation

Baby saya nak masuk 3 bulan. Dah 2 minggu dia taknak susu. Kadang2 gap 5 jam pun still taknak. Bila bg susu menangis. Bila bg dalam keadaan mamai atau tidur elok pula minum. Bila dia hisap tngn, bg puting ksoong nk pula. Baby hisap botol. Puting pun da tukar yg laju still taknak susu. Poop, perut semua ok. Saya ada baca ramai kongsi masalah lebih kurg sy bila baby 3 bulan. Boleh share tak mommy2 buat apa utk baby mcmni? Saya baca ada buat oral stimulation. Berapa kali sehari ya?

2 Các câu trả lời

Hi sis , mcm mana ya ? anak sis okay nyusu balik bila ya ? anak sy 4 hari taknak , lepas dia cucuk haritu 😭

7mo trước

Anak sy dah nk setahun sis. Bg sy normal. Keep on offer susu kt dia. Sabar ya mommy. Sbb dorg da start pandai. Tu mcmtu

Oral stimulation, 2x sehari. Biasa saya buat sebelum mandi pagi, malam sebelum tidur.