Puting sakit

Baby saya 19hari dan msh kuning..puting sy yg sebelah sakit, jd sy pam..tp hasil tidak memberangsangkan..jd sy hnya bergantung pada payudara sebelah shj utk df..kalau waktu malam baby selalu berjaga dan meragam..salah ke kalau sy tambah susu formula utk semetara waktu

4 Các câu trả lời

skrg bacaan kuning brp sis?? arini sy last cek since 2w plus anak kuning... n arini bacaan dah cantik... dokt sarankan campur bf n sf...so baby akan tambah berat n akan byk berak... slain dr tu sy mandikan dgn mandian utk kuning...puting sebelah sakit sb bengkak susu ke?? try tuam dgn ais n lps tu tuam ngn air suam... n try picit manual dkt puting yg sakit tu...

12mo trước

sy bg selang seli... susu badan sy pam n sy ajar badan sy utk pam 4 jam skali... malas na pam 2 jam skali😅... mcm bby sy... 4oz die abiskan dlm masa 2 jam lebih ke 4jam... tgk pd baby awk nanti.. if kuat nyusu bg je die mnum....

Bby sy kuning 3mggu sy bg bf dgn fm selang selikan tapi lebihkn bf sbb lagi bagus turunkn kuning bby. Utk nipple sy selalu sapu nipple cream slps mndi and bila kering bby pun dpt hisap dgn baik

boleh je mix dgn susu formula. anak sy pun ada sakit kuning. berat bdn anak makin naik & bacaan kuning makin kurang

ada pkai nipple cream kt tmpt sakit? atau awk blh cuba ambil susu dari sblh then sapu kt tmpt sakit.

12mo trước

Sudah .. guna nipple cream dan susu bdn.. dah check jga dengan misi cara latching.. dh juga urut lancarkan susu.. hrtu brhnti kjp 2 hari df nak bg nipple ni ok..tp bila df semula..sakit balik.. Anak2 sebelum ni pernah juga luka puting, tp bila stop 2,3 hari dah boleh df mcm biasa..kali ni rasa fedup pulak sbb asik sakit je..