Baby 3m tidur

Baby nak masuk 3m, malam dia tidur lama takpe ke? 9:30 pm last susu lepastu tak bangun pun. Saya yg angkat 4 am utk bagi susu lepastu dia sambung tidur sampai 6 am. Takpe ke dia tidur lama? Atau kena juga bagi susu walaupun tengah tidur? #firsttimemom #firstbaby #pleasehelp

2 Các câu trả lời

max 4 jam.. baby tahan lapar.. cm mommy kata last pukul 9.30pm.. bg sy, mommy da boleh bg myusu pada pukul 1am then sambung 4am. pastikan baby cukup tdr sblh mlm, 10 jam. so mommy kena pandai atur jadual penyusuan. sy pun tgh alami skrg. anak 3m +. anak sy tdr sebelum 8.30pm. bila nak kejutkan anak bg susu, ya ampun susahnya anak nak buka mata 😅. klu anak sendiri terjaga kira ok dah. kdg maknya terlajak tdr 😅

10mo trước

boleh je mommy. sy pon buat cm tu juga. janji anak ada myusu. tp kalau anak terbuka mata luas, sy redha jela... kena tdr kan blk 🤭

kena kejutkan bby setiap 2jam bg dia susu.jgn biarkan dia tidur berlapar.kejutkn dia stiap 2jam bg susu sbb dia masih kecik kan baru 3bulan ?3bulan kn?susu dia brpa aun sllu?kalau anak masih kecik susu dia kena 2aun mcmtu.botol kecik tu.ssuailh umur dia.dia masih belum mkn dn bergantung dgn susu sj umur msatu.

10mo trước

Baby DF. Tak sure berapa oz dia minum. Mcm mana nak tahu? Dan tempoh dia menyusu 5-15 min je, siang pun sama & tahan 2-4 jam. Takpe ke?