Hai ibu²..normal ke kandungan dh 39w3d baby kurang gerak,perut pun rilek aje tak sakit pape..

Baby kurang gerak

10 Các câu trả lời

Sbb baby dh sempit.. dia ada tu gerak/ tendang cuma kita kurang sensitif la.. tp kalau dh rasa mcm lama sgt xda gerak tu kena p hsptl sis.. nt kena buat ctg

dah 39w mmg kurang gerak, sbb baby dok dlm tu makin besar da sempit sis. kalau rasa xsedap hati pegi hospital terus. moga dpermudahkan besalin ❤️

dlm buku pink n kt kk mmg nurse dh pesan, kurg gerak trus gi hosp. cas x mcm swasta pun.

sy pon 39w3d.. kontraksi palsu tu ada.. gerak2 pon OK. cuma belum ada tanda bk bersalin.

klu dh rsa kurg gerak tu better g hsptl...biarlah misi nk kata apa pun yg pntg baby slmat...

xbagus puan..sila jumpa doktor..mereka akn cek CTG nk tgk jantung baby dan scan terus

sis pantau kalau kurang gerak agak2 petang tu pergi je hospital terus

nurse selalu inform kalau baby kurang gerak, Terus ke hosp sis.

pastikan cukup 10 Kali gerakkan..x cukup g spital

makan aiskrim sis