Baby masuk laluan

Baby korang masuk laluan time berapa week ? And korang bersalin time brapa week ? Saya first mom now 32week

13 Các câu trả lời

baby sy xmasuk laluan sampai la sy last checkup 36week, dia xmsuk jgk laluan , tp kple mmg kt bawah, sy bersalin 39week...sbb risau kepala xmasuk laluan da 36week, sy pon kerapkan exercise gelek² bontot kt gymball hari2 (bg pelvic floor lembut) sng kple bb nk turun, bjln kaki hari2 keliling rmh, naik turun tgga, squat, jln itik (plg cpt bg turun tanda), dan bukaan cpt, nanti kalau awk da turun tanda bykkn la jln itik sblm g hospital tu ya, sbb nanti kat wad segan nak buat, lg best sblm msuk labour room da 6-7cm... sbb ank first biasa lyn contraction lama org kata,sampai 1-2 hari pon ada,alhamdullilah sy contraction 2jam je skit trus branak...jd bykkan la exercise ya? bjalan shj xcukup, tp buat yg mana awk larat...

Sy x pasti pasal ni. Sy rasa setiap kehamilan berbeza. Masa zaman anak 1st pengalaman sy lahir bayi pramatang sbb air ketuban pecah awal 34minggu. Takde sakit contraction apa jadi sy di induce drip paksa bersalin. Badan sy kecik. Kalau kes mcm sy ni 2nd pregnancy sy tak berani nak aktif sangat takut bersalin awal. Berbeza dgn nasihat mummy2 yg lain mostly suruh bykkan exercise

1st baby baby turun ke bawah dr 28w. baby engage xigt bersalin masa 38w2d 2nd baby baby turun ke bawah 29w. baby engage xigt bersalin masa 39w4d

1y trước

Baby engage tu maksudnya dah masuk laluan.

Saya 37 3 hari anak pertama .. sbb bnyak jalan time bulan puasa 😂 .. bnyak buat aktiviti senaman mudah bersalin

12mo trước

Saya dari preg kak kuat jalan .. smpai anak da 5 bulan nk msok 6 bulan .. duduk dlm kete bkn main ske .. duduk rumahhh ngis je koje

Ank first sy x ingt week brp tp lambat juga masuk laluan rasanya hujung2 juga kot. Tp kalau ank kedua sy 28w dah masuk laluan.

1y trước

Masa ank first tu hujung2 org kata perut masih tinggi , so saya buat senaman tgk utube. Duduk butterfly, buat position sujud tp duduk atas sofa badan tu tunduk smpai lantai, squat 😅

Haah saya pun scan 28 weeks kepala mmg kad bawah. Now 30 weeks pun masih sama. Semoga dipermudahkan Segala urusan sis 🤲🏻

1y trước

Kepala kt bawah tu sama ka dengan dah masuk laluan ? Sbb saya dari awal mmg kepala di bawah, cuma nya terbaca pasal org yg dh masuk laluan tu, tu saya tnya tu

kepala baby mmg dari awal scan Hingga bersalin dia di bawah je.. masa 37w4d bersalin ..baby gigirl ..

1y trước

😘😘 best wish for you ok mommy hehe.. selamat menyambut baby 👶

Yang saya ingat masuk 3rd trim dah engaged. Bersalin tepat 37 weeks.

Anak saya masuk laluan masa 28w, lahir 36w.

1y trước

Maaf sis, bukan 36 weeks tu dah matured ? Sebab doctor kt tempat saya ckp bila dh masuk 36 weeks ni kena standby. Bila2 je boleh keluar. Sebab 36 weeks ni dh matured katanya

mcm mna nk tau bby masuk laluan?

1y trước

boleh tanya dr yg scan kepala baby dah kat mana dah. tp kalau nak rasa, xpasti utk semua org mcm mna tp klu sy rasa sakit sangat dekat hujung2 tulang miss v dan sakit celah kelangkang, rasa nak tercabut je dekat bawah tu..