Buntu

Baby kalau dah 34weeks mmg kurang gerak dah ye? ☹️ Biasa dia aktif nak2 kalau mlm tapi skrg mcm kurang. sy baru 1st time pregnant, kurang arif bab2 ni.

12 Các câu trả lời

masuk 34w Sy bykkan mengiring ke kiri kalau siang hari.. mmg kurang gerak kalo siang.. nak2 time kita start nak kira gerak time tu la dia tido, malas gerak, padahal sblm pkul 9 tu gerak elok je.. cukup je 10 gerak ehhh membuas 😅..

5y trước

Mcm skrg, kemain gerak. Tunggu jap lagi pukul 9 time tu laa dia start tido 😂.. jenuh nak kejut

Sebenarnya baby dah kurang ruang nak gerak dalam perut. Sebab dia dah makin besar. Make sure pergerakan baby cukup 10 kali dalam 12 jam. Kalau tak rasa juga, cuba baring, rehat jap sambil rasa perut 🤗

Tapi kalau kerap sgt dy tak gerak better g hspital trus.. Tu yg nurse gtaw sya.. Kita tktau ap yg jdi kt dlm xnmpk.. Kira prgerakn baby.. Moga dpermudahkan urusan sis.. In shaa Allah xde pape tu. ❤️

Same la... skrg kalau siang dye xaktif pun... nk kire pun susah... tp klo mlm kemain lg... klo sy, sy selalu kejutkn dye... bg dye grk sikit pun dh lega da..

Sy pon 34 weeks sis , memang kurang aktif sebab dy dah besar , ruang makin sempit tapi kalau dy ada gerak perlahan² tu alhamdulillah

Baby klu dh besar kurang bgerak kerana ruang ddlm rahim dh padat dn smpit ..klu sblm ni ruang rahim agk besar dh boleh golek2👍😍

Saya pun 34 minggu.. bb kurang gerak... Tp doctor dah pesan kalau kurang 10 Kali dlm 12 jam terus ke hospital....

Normal sbb xckp ruang dah nk lasak2..hihi..tp mestilah kita pantau pergerakan baby tu ye

Sama la kita... Kdg2 risau. Tp kalau minum air sejuk @ mkn bnda manis, msti dia aktif.

Normal tu tp bby sya masih aktif. Agaknya ruang msih besar