Baby 1month 24day

Baby fully breastfeed ..2jam sekali dia menyusu..susu saya pun banyak dan pekat.. sebelum ni berak dia okay saja.. adala dalam 8x sehari berak .dalam 8x tu ada yg banyak n ada yg sikit sngt.. tapi kelmarin kurang berak..macam 2x saja beraknya itu pun sikit sangat .. hari ni pula baru sekali dia berak. Kencing dia kerap juga la.. 2jam sekali ganti lampin.tu pun lampin dah basah semuanya sbb terlebih kot.. mungkin patut ganti sejam sekali..adakah disebabkan saya tak makan nasi ?😅 Bukan apa saya ada makan banyak biskut dan roti juga jadinya sy rasa cepat kenyang.. #firstbaby

3 Các câu trả lời

kalau fully breastfeed, normal baby tak berak sampai 14hari tak silap. tapi kena make sure perut dia tak keras and dia boleh kentut.

11mo trước

baby sy 2mggu xberak , klau fully bf slagi kencing ok , baby ad kentut , perut xkmbung xkeras masih normal , sbb susu ibu mudah hadam n serap pd bdn baby , keep urut perut baby urutan i love u lps tukar pampers , urut tapak kaki n betis baby , buat snmn kyuhan basikal dkt baby ,,