bayi kurang gerak

baby dh masuk 23 week,tp sejak kebelakangan ni baby kurang gerak..oleh sebab saya#firstbaby sy risau sangat..normal ke ye

3 Các câu trả lời

23 week memang pergerakkan dia rasa halus2 je sis, kadang2 tak rasa pun. tapi bila kandungan dah start 28 week nanti akan mula start untuk kira pergerakkan baby. Masa tu memang akan rasa pergerakkan baby kuat. Jangan risau ya. baby kecik lagi tu sebab tu rasa kurang gerak. sebenarnya dia gerak je, cuma halus rasa gerakkan dia.

Kalau dah start kira grak anak xckup 10 kli grak trus g hospital.. 23 weeks rasa nya x start lgi kira grk anak kan..

Cukup 10 kali gerak x