Normal baby bedung sampai umur berapa??

Baby bedung smpai umur brapa ye? Pergi cucuk bby 2 bln misi kata tk perlu bedung dah. Tp bby nk bedung kalau nk tidur. Skrg bby dah 2 bulan 20hari . Adakah tumbuhbesaran bby terggu ? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

25 Các câu trả lời

ank sye bedung masa dkt hospital je. lps tu x bedung dah. pegi checkup pon x bedung. belajar cara tidur baby dkt baby language dkt fb. sng je utk ank tidur sendiri tanpa bedung, pacifier and so on.

1y trước

awk dh tgok baby language kan? mesti tau setiap anak nak tidur akan menangis. so layan je die meragam dulu. its a normal thing bila baby menangis meragam nak tido. dlm baby language pon dh ckp jgn malas nak deal dgn tangisan anak.

bby sy cerai bedung 2m. awal2 tu mmg dia tkejut2 tp sy ada bg kain selimut utk dia peluk. ni awal2 kena pantau kot tertutup muka dia. lama2 bby akn ok

1y trước

bedubg utk tngkn bby sbnrnya..ank sy mmg xberbedung dari lahir...bedung klau g klinik utk checkup je sbb xpkaikn bju mls nk bkk time timbang..

mcmtu bedung time nk tidur je. tak perlu bedung sepanjang masa. lgpun skrg musim panas siang2 berbedung kesian baby. tp kalau rumah awk 24 jam aircond takpelah kot.

1y trước

siang trpksa bedung jgk la . siang pun dia tidur . kalau tk bedung mmng nangis. ya rmh sy aircond . buka aircond klau siang,mlm pkai kipas no 5

suke hati nk bedung smpai bile. anak saya 2 minggu je 😅 sy lagi suka letak selimut pemberat atas dada dia. janji baby tido tak tekejut dah la.

Waktu checkup je bedung atau kalau nak bawa pi mana² je bedung, duk rumah tak bedung. Seminggu je bedung lepas lahir pastu dah tak bedung 😅

bedung je kalau baby ok. anak saya bedung utk tidur sampai nak dekat setahun..elok je sekarang dah 16 tahun, alhamdulillah sihat.

Saya tak pasti sampai umur berapa. Macam anak saya umur sebulan tak pakai dah. Itu pun sebelum sebulan on off pakai.

1y trước

puting mmng tak nak. dah cuba dari pantang lg. bila bg dia luah balik siap mcm nk muntah lg. ok sy cuba cara 5s tu . terima kasih

Seminggu dri tu baby saya pun nurse tak srh bedung dah. Melainkan cuaca sejuk sahaja.

Ank sy dri lahir mmg jrg dh bedung, skrng 3 bln mmg tdo x bedung lngsung dh.

baby saya 2bln 17hri.. mmg bedung waktu tido kalau tak ssh nk tidokan dia..