masih belum meniarap. baby prem.

Baby 5bln otw nk cucuk 6bln masih belum boleh meniarap. normal ka?? kalau berdiri kaki dh kuat , asyik nak duduk tapi kita risau pinggangnya tuh . mulut banyak ye. air liur menjejey jejey , puting susu pon dh gigit guna gusii.. lambat nauu meniarapnye . klau tummy time ok je boleh meniarap apa smua.. tapii nak mniarap sendiri tuu takde lagii.. adehh. risauu maknye. is it normal?? #ingintahu

1 Trả lời

kdg2 bby prem ni take time puan . nnti puan try tgk utube teknik2 tuk merangsang motor skills ank mcmne nk bg meniarap.merangkak...ajar duduk..mcm sy dlu pun ank lahir prem 34minggu.. sy dgn husben tgk dkt utube lepas tu nnti try ajar anak .in shaa Allah puan juga blh melakukannya.. jgn giveup k .fightimm✊🏻🔥mg dpmudahkan segalanya aamiin