Nak tanya normal ke baby mngeras? Adaka tu petanda nak bersalin?

Baby 36weeks 6day

1 Trả lời

Normal. Kalau hanya mengeras mcm cramp atau senggugut tu tp x sakit sangat atau rasa tu x lama, tu mungkin hanya false contraction/braxton hicks. Kalau rasa mcm tu dan sakit sampai ke belakang dan jarak antara contraction tu makin kerap, tu tanda2 nak bersalin. Kena terus pegi hospital. Puan pantau dulu masa kekerapan jadi mengeras tu

2y trước

ouh okay terima kasih puan , mgkin yg sya alami skrg false contraction sbb mngeras mcm sengugut ,