Cara naikkan HB

Asssalamualaikum, mummy & mummy to be. saya nak tanya macam mana ye nak naik HB? boleh bagi tips tak? sebab masa mula2 buat buku nurse kate hb low 10 je. Harap ade mummy yang respon. #16week #firsbaby

27 Các câu trả lời

Try makan buah delima . Cut caffein . Vitamin dari kk jangan skip . Apa yg ibu ibu komen ni antara tips yg boleh try .

Thankyou so much youalls yang respon. Banyak bagi tips. Insyaallah. saya cuba amalkan tips yang youalls bagi. 🖤✨

Sy makan buah oren sunkis sebiji sehari, kdg selang sehari, tp bkn oren sunkis yg masam la, dari hb 10.2 ke 12.7...

Sis boleh cuba shaklee sis. klu berminat boleh laa bg no kat bawah. sbb akk ipar sy mmg HB sntiasa maintain je😍

so far hb sy takde masalah.. pernah skali sy try kawan suruh makan jambu batu bacaan hb tu makin elok..

sy mkn byk syur hijau,hati ayam buah jambu n fresh jus..jgn lupa jga mkn ubat kk bgi.mkn dgn teratur

I changed from 4 type of pills they gave to obimin and took i daily on same time, everyday

klau susah sgt nk naikkan hb.. beli lah jus mamariam insyallah hb cantik

saya mnum jus delima Tropicana Twister alhamdulillah naik cntik...

insyaallah saya amalkan . selain makanan ade tak? macam air buahan2 tu ke

4y trước

Delima jus sy dah try, tapi macam lmbat naik.. mgkin lain org lain penerimaan dlm bdn. makan biskut raya(makmur) ada kekacang.mbantu juga naikkan HB. insyaAllah..