confirmation pregnancy

asslm mommy2 smua.. ni gambar upt sy buat 4 kali.. ats skli tu frst sy test delay period 7hri 17/10, then yang upt 2&3 tu setiap smggu sy test..dan bawah sekali tu pgi ni sy try test ade kabur sikit.. sy +ve hamil lgi kn ? sbb sblom ni upt double line terang..tp ni tbe2 salah satu kabur plk.. saya tak ade bleeding stkt ni..risau plk..hrp boleh membantu ..#firstbaby

confirmation pregnancy
16 Các câu trả lời

tahniah sis..macam sya..saya belum lambat period lg da check upt..n upt naik cepat 2 line terang.. bole kata tiap hari check smpai da lambat period..pastu scan da npk kantung..masa tu da 5week 6day patotnya..tp ukur kantung baru 4week6day..pastu da masok 10week ne..saya saje² nak celup upt lg.. line makin kabur walaupon sya xde sakit atw pdarahan.. maybe normal kut..sya esok tarikh temu jnji sya kat klinik utk repeat scan to confirm viability..

guna urin bila? sebaiknya urin pg2 sblm awk mnum. dr result upt ni puan dah cnfrm pregnant dah.. so no need test upt lg. klu nk guna upt clear blue yg bole dettect bpe weeks trus. then prgi jmp doc utk buat beta hcg/scan tgok sac smua. sjjurnya bla upt dr terang jd kabur ni mmg merunsingkan.. tp kta kne fkir yg baik2.. yg indah2 je. cuba guna upt lain esok. last test.clear blue tau.

tahniah sis, kadang pregnancy test mcm tu sama ada walaupun guna yang sama,.... kdng sebab tarikh expired, sbb sensitif, kdng cara kita celup,... yang penting jaga diri,,.. kadang kita excited nak test bnyk kali, kata nurse yang saya jumpe masa bukak buku, selagi positif xde mslh,...

Better pergi kk buat pengesahan dan booking buku.... Ape2 nanti terlambat mcm sy...biar je mcm tu.. Last2 9week pregnant sy keguguran mcm tu je... Tp skrg alhamdulillah, dpt yg ni, sy cek upt pregnant 4week je terus booking

Kenapa mesti test upt setiap minggu? X yakin pregnant ke? Bila once dh double line cuma kena jaga mkn je sis. Bila asyik buat upt ni jd timbul mcm2 overthinking pulak. Tu yg effect dkt janin tau bila stress2 ni.

Sya pun mcm sis jg... Dua kali i test, positif, lepas seminggu, pg Kkia, cek negatif, n scan.. Tda kantung.. Kena suruh dtg lepas dua minggu lg.. Semoga sis baik2 saja.. ❤️

kadang bila test kabur tu brgantung pd urin kita... pngalaman saya la, bila check waktu subuh mang akn nmpk terang line.. bila wktu malam akn kabur skit.. walaupn hari yg sma...

Alhamdulillah 🤲 tahniah sis.. Semua positif tu sis 😍 kalau tak yakin dgn upt tu boleh pegi klinik sis.. Doakan utk sye jgk ye sis

Takde ape sis. Macam saya mule2. Sampai 5 kali buat upt, last2 scan terus. Alhamdulillah tahu2 dah 10 minggu ade je siap heartbeat

klau nk confirm, awk pegi la klinik swasta dlu.. klau dh confirm pregnant, buat appointment dgn kkia pulak utk buka buku pink..